TVR lanseaza doua posturi tv in octombrie

Data publicarii: 19-09-2008 | Media

Televiziunea Romana "se imbogateste" cu doua canale: TVR 3 si TVR Info, noteaza Adevarul. Octombrie pare sa fie luna decisiva pentru evolutia Societatii Romane de Televiziune in sezonul toamna-iarna. La inceputul lunii se va lansa TVR 3, un post generalist, care va prezenta evenimentele de interes regional.

Sase tipuri de programe va avea TVR 3: emisiuni informative, sociale, diverstiment, talk-show, sport si emisiuni pentru copii.

Toate vor avea un specific local, fiind produse de studiourile regionale din Craiova, Iasi, Timisoara, Cluj si Bucuresti. Mizele acestei televiziuni nu sunt vedetele si programele (grila nu surprinde prin nimic memorabil), ci informatiile si reportajele din diferite zone ale tarii.

Va conta foarte mult relevanta acestor evenimente regionale. Oferta comerciala a TVR 3, realizata de regia Splendid Media, stabileste un rate-card de 300 de euro pentru spoturile difuzate in toate intervalele orare.

Doua talk-show-uri par sa fie "pilonii" grilei: "Impact", program produs de fiecare studio teritorial in parte, care va dezbate subiecte din actualitatea sociala, si "Regional Express", o emisiune care va ataca teme politice locale. In zona programelor sociale, se remarca "Dincolo de granita", un program care va reflecta problemele romanilor care traiesc in tarile apropiate granitelor Romaniei.

Stiri din ora in ora la TVR Info

Tot in cursul lunii octombrie va fi lansat postul de stiri si informatii TVR Info. Va fi un canal de nisa, care va emite 24 de ore din 24 si se va adresa tuturor categoriilor de varsta. Vor fi difuzate informatii din traficul auto, feroviar si aerian, stiri despre mediu, sanatate, turism, sport, cultura si din lumea financiar-bancara.

TVR Info va avea trei "crawl-uri" (banda din josul ecranului): unul pentru stiri de interes general si evenimente de ultima ora, altul de informatii utilitare, iar pe ultimul vor fi afisate cotatiile de la Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Monetar Financiara si Bursa de Marfuri Sibiu. Programele de stiri vor fi difuzate din ora in ora. Un spot publicitar la rate-card costa, si pe acest post tv, 300 de euro.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: