Munca inteligenta creste performanta in afaceri
Data publicarii: 19-09-2008 | HR/CariereMulti dintre manageri adora ideea de a lucra si de a conduce "destept". Din pacate, ideea de lider intotdeauna in priza si omniprezent, care conduce o echipa total implicata, este inca departe de realitate. Un studiu intreprins de Chartered Institute of Personnel and Development, din Marea Britanie, a gasit ca mai mult de 9 din 10 manageri si angajati considera ca "munca inteligenta" poate avea un efect pozitiv asupra performantei in afaceri.
Indepartandu-ne de managementul de tip "comanda si control", ne apropiem de acel tip care imbratiseaza un grad mai mare de libertate, flexibilitate si colaborare, acesta reprezentand calea de viitor a unui loc de munca modern si consensual, spun cercetatorii institutului britanic.
Aproximativ 9 din 10 considera ca asemenea forme noi de munca au devenit mai relevante pentru organizatii, fata de cum erau in trecut, si aproape toti - 97% - cred ca vor deveni si mai relevante in viitor, scrie management-issues.com.
Avand aceste date, este pacat ca realitatea nu ajunge la acelasi nivel. De fapt, "munca inteligenta" ramane la inceputul dezvoltarii, cu vietile profesionale ale multor angajati inca departe de idealuri "inteligente", conchide studiul CIPD.
Procesele de gandire a joburilor nu au tinut pasul cu aspiratia de a regandi organizatiile, multi dintre angajati nefiind convinsi ca angajatorii lor creeaza, in mod deliberat, roluri care adopta conceptele de munca inteligenta, adauga studiul.
Rezultatele cercetarii vin in conflict cu cele ale unui alt studiu, care sugereaza ca numarul oamenilor care lucreaza de acasa a avut parte de cresteri dramatice in ultimii ani, aproape jumatate dintre angajatori oferind acest beneficiu intr-o forma sau alta.
Un studiu efectuat de World at Work, in Canada si Statele Unite ale Americii, a conchis, de asemenea, ca lucrul de acasa a avut parte de o crestere a popularitatii in ultimele 12 luni, mai mult de 4 din 10 firme situate in aceste zone oferind acest beneficiu.
Mike Emmott, consultant pe probleme de relatii cu angajatii la CIPD, a spus: "Toata lumea stie ca munca poate fi gestionata mai bine. Joburile pot fi concepute in asa fel incat motivatia individuala si eficacitatea organizationala sa fie maximizate. Cercetarea noastra arata faptul ca 'munca inteligenta' detine cheia succesului."
"Totusi, inca mai trebuie sa depunem multa munca pentru a clarifica ce presupune 'munca inteligenta' si pentru a sprijini acele organizatii care doresc sa o implementeze," a adaugat acesta.
"Munca inteligenta inseamna mult mai mult decat implementarea flexibilitatii la locul de munca si a unor noi sisteme IT. Munca inteligenta este despre o schimbare fundamentala a presupunerilor care dau forma relatiilor profesionale," a continuat acesta.
Integral in Bloombiz
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri