Cresteri record pe Bursa de Valori Bucuresti

Data publicarii: 20-09-2008 | Bursa

Piata financiara isi revine dupa criza de la inceputul saptamani. Astazi au fost cresteri record la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce in ultimele trei zile s-au inregistrat pierderi de peste 4 miliarde de euro. Si moneda nationala s-a apreciat cu 4 bani fata de cea europeana.

Bursa de valori Bucuresti a inregistrat cresteri fara precedent. Titlurile societatilor de investitii financiare au crescut astazi cu valori record ce au depasit pragul de 14,5 %. Valoarea schimburilor a fost de aproape 17,5 milioane de euro.

SIF-urile s-au apropiat de valoarea maxima de variatie de 15 procente. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut puternic, cu 9 %, in timp ce indicele compozit BET-C, a urcat cu 8,5 procente. La rindul sau, indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a crescut cu peste 9 %. Indicele BET-XT a castigat 10 la suta, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa a crescut cu 11 procente.

Zi favorabila si pentru moneda nationala care s-a apreciat fata de cea europeana. Banca Nationala a stabilit pentru astazi un curs de 3,64 lei pentru un euro, cu 4 bani mai putin fata de ieri, cand moneda europeana a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 6 luni.

Specialistii economici spun ca euro a scazut deoarece marile banci de investitii si-au redus semnificativ prezenta pe piata romaneasca, ceea ce face piata mult mai vulnerabila la orice veste din pietele straine.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: