Vanatoare de talente pe Wall Street

Data publicarii: 22-09-2008 | HR/Cariere

Bancherii americani ramasi fara un loc de munca in urma prabusirii Lehman Brothers sunt cautati de institutiile financiare londoneze, noteaza Adevarul.

Colapsul grupului Lehman Brothers si vanzarea Merrill Lynch au lasat fara slujbe mii de americani pe o piata a muncii afectata deja de o crestere-record a somajului.

Cu cateva zile inainte de colapsul bancii Lehman Brothers, datele oficiale arata ca numarul angajatilor din industria serviciilor financiare a fost redus cu 11.000 numai in New York si cu inca 20.000 in Londra, relateaza "Wall Street Journal".

Falimentul Lehman a ingrosat randurile bancherilor ramasi fara slujba, iar preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America va mai lasa fara un loc de munca mii de angajati. Analistii sustin ca acest lucru va pune probleme serioase pentru o economie afectata de o rata-record a somajului cum este cea americana.

113.000 de locuri de munca, eliminate

Pentru bancherii de top, viitorul nu este atat de gri precum pare. Asta pentru ca institutiile financiare londoneze si nu numai au plecat la vanatoare de talente printre directorii executivi ai bancilor americane. "Pentru cei de la varf va exista intotdeauna cerere", a afirmat reprezentantul firmei de recrutare britanice Egon Zehnder, Andrew Lowenthal, citat de "Bloomberg".

Surse citate de aceeasi publicatie sustin ca grupul Credit Suisse cauta in secret sa angajeze bancheri cu experienta, iar in prezent analizeaza posibila angajare a fostilor salariati ai diviziei britanice de brokeraj corporativ a Lehman, Ed Matthews si Stuart Field. Printre numele institutiilor bancare despre care se vehiculeaza ca sunt in cautare de talente se numara BNP-Paribas, Societe Generale si Macquarie Group.

Dar, in timp ce bancherii de top nu au de ce sa-si faca griji pentru ziua de maine, estimarile pentru restul angajatilor din sectorul financiar sunt sumbre.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: