Finlandezii, cei mai multumiti de actualul loc de munca

Data publicarii: 23-09-2008 | HR/Cariere

Monster Worldwide, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutari online, a efectuat in luna august un sondaj de opinie la nivel european pentru a determina gradul de multumire al angajatilor cu actualul loc de munca.

Rezultatele cercetarii arata ca finlandezii sunt cei mai multumiti de job-urile lor, 30% dintre ei spunand ca ceea ce fac in prezent ii multumeste in totalitate. La polul opus sunt germanii si italienii, doar 7% aratandu-se satisfacuti de activitatea pe care o executa.

La intrebarea "Ati dori sa incepeti o facultate in acest an?", 81% din cei chestionati au raspuns afirmativ, principalele motive invocate fiind lipsa de oportunitati de dezvoltare profesionala si dorinta de a realiza mai eficient tintele de cariera.

"Angajatorii trebuie sa ia in consideratie dorinta salariatilor de perfectionare si, pentru a-si pastra cei mai buni angajati trebuie sa stie cum sa ii motiveze. Unul din lucrurile pe care angajatii au inceput sa le caute sunt trainingurile si sansele de evolutie intr-o firma. Cursurile de perfectionare interne sau externe pot fi o buna investitie pentru companie. Adesea, cand angajatii nu sunt stimulati, se manifesta o scadere a motivatiei care duce la o reducere a productivitatii', spune Julian Acquari", managing director al Monster.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: