Discounturi de pana la 100.000 de euro pe piata apartamentelor noi

Data publicarii: 23-09-2008 | Imobiliare

Evenimente precum targurile imobiliare reprezinta un bun prilej pentru multi sa cumpere o locuinta mai ieftina. De exemplu, la ultimul targ imobiliar, tIMOn, dezvoltatorii aveau promotii care mergeau de la re­duceri de peste 10.000 de euro, oferirea gratuita a locului de parcare, mobilarea bucatariei sau oferirea unei plasme la semnarea contractului, noteaza Cotidianul. Spre exemplu, in ansamblul rezidential Romfelt Plaza se faceau reduceri de pret de pana la 17.200 de euro, insa acestea nu se aplica la toti cumparatorii. "Avem cinci apartamente la promotie. Primii cinci cumparatori vor beneficia de reduceri importante de pret", a spus Rodica Ciachiris, director de vanzari. Astfel, cumparatorul unui apartament de patru camere plateste 200.000 de euro, cu tot cu TVA, in vreme ce in afara promotiei acesta ar costa 217.000 de euro.

Pentru apartamen­te­le cu trei camere, re­du­ce­rea de pret era undeva in jurul a 10.000 de euro. Re­duceri de 10.000 de euro la pri­me­le 25 de apar­tamente oferea si dezvol­ta­torul an­samblurilor Primavara Lu­je­rului si Primavara Prelungirea Ghen­cea. "Primii 25 de cumparatori vor bene­fi­cia de aceasta promotie", a spus Ra­luca Oprescu, director van­zari la Pri­mavara Rezidential.

Unii dezvoltatori mizeaza pe ca­do­uri. "Fiecare cumparator primeste gra­­tuit o plasma si un computer. Pro­mo­tia este valabila si dupa terminarea tar­gului", a spus Ale­xan­dru Nea­gu, director RPF Deve­lop­ment. Site-uri­le companiilor care pro­moveaza an­­sambluri re­zi­den­ti­a­le pot fi utile ce­lor care vor un apar­ta­ment la un pret mai mic. Cel mai spectaculos discount il ofera compania Europa Group In­vest­ment care anunta discounturi ce pot merge pana la 100.000 de euro pen­tru apar­tamente situate in an­sam­blu­ri­le City Center Residence, Dona Block si Carol Park. Alti dezvoltatori promit fie sa pla­­teas­ca taxele notariale ale cum­pa­ra­­­to­rilor, fie sa solicite un avans de doar 10%.

Vanzari slabe in 2008

Pentru unii dezvoltatori vanzarile sunt la acelasi nivel ca in 2007, pentru altii sunt mai slabe. "Anul acesta am vandut cu aproximativ 20% mai putin decat in anul 2007", a amintit Leonard Ceausu. Vitan Residence a avut vanzari egale in 2008 si in 2007. "Din cele 187 de apartamente am vandut aproximativ 70%. Anul trecut am vandut 35% si aproximativ 33% in acest an", a concluzionat Alexandru Neagu.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: