Protectie fiscala pentru domeniile sensibile

Data publicarii: 23-09-2008 | Afaceri

Oamenii de afaceri propun o politica fiscala flexibila pentru a incuraja investitiile in sectoarele care nu aduc suficient profit, noteaza Adevarul.

Problema companiilor, care activeaza in domenii unde se obtin randamente scazute, trebuie rezolvata pe cale fiscala pentru a creste competitivitatea economiei romanesti.

AOAR propune elaborarea unui "scut fiscal" prin care sa fie marita marja de profit a companiilor din domeniile cu randament scazut al economiei. "In afara de cota unica de impozitare, de 16%, trebuie sa completam legislatia cu solutii la problemele companiilor", a declarat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.

Acesta a adaugat ca a discutat cu partidele politice despre necesitatea introducerii unui asa-numit scut fiscal, in realitate un plan de masuri prin care sa fie incurajate companiile care activeaza in sectoarele sensibile ale economiei, unde profiturile sunt puternic diminuate de taxe si impozite.

"Astfel, vor fi oprite sa-si inceteze activitatea in domeniile recunoscute ca nefiind profitabile", a afirmat Parvan. El a explicat ca AOAR va analiza in ce masura sunt afectate companiile din 32 domenii de activitate, de nivelul taxelor si impozitelor pe care trebuie sa le achite in contul diverselor bugete.

"In acest mod vom pastra companiile in domenii importante pentru economia nationala, dar in care se manifesta o incetinire a activitatii ca urmare a reorientarii spre sectoare mai profitabile", a adaugat Parvan. Secretarul general al AOAR a mentionat ca reprezentantii asociatiei au discutat cu cei ai partidelor politice si ca acestia din urma s-au aratat deschisi solutiei AOAR de protejare a mediului de afaceri din Romania.

Pentru a fi competitiva, Romania trebuie sa mentina un ritm de crestere economica anual de 4% peste media UE, iar acest lucru nu poate fi realizat atat timp cat mai bine de jumatate din PIB-ul Romaniei este dat de doua sectoare necompetitive, a declarat, luni, vicepresedintele AOAR, Constantin Bostina.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: