Guvernul a aruncat banii pe un site de rasul IT-istilor

Data publicarii: 25-09-2008 | Finante-Banci

Noul website al Guvernului, realizat de firma Kondiment, a costat 41.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro), insa lasa de dorit din multe puncte de vedere, care n-au scapat ochilor vigilenti ai specialistilor in IT. La momentul inaugurarii, poza premierului Calin Popescu Tariceanu, preluata de bloggerul Zoso si afisata pe zoso.ro, era neclara, pixelata, facuta parca de un aparat de fotografiat vechi de cativa ani.

Desi ar fi trebuit sa semnaleze problema inainte sa introduca poza pe site, administratorii adresei web a Guvernului s-au gandit sa scoata poza imediat dupa ce aceasta a aparut la capitolul "critici" pe bloguri. Potrivit aceluiasi Zoso, cunoscut in lumea internautilor pentru abilitatile sale IT, site-ului ii lipseste faviconul (pictograma afisata de browsere in dreptul unui site), fonturile sunt ilizibile, iar adresa poate fi accesata doar la www.gov.ro, nu si tastand un simplu gov.ro.

Tot Zoso comenteaza ca, asa cum arata, site-ul pare total invechit, ca unul facut in 1996. Interesant de remarcat ca pe registrul de domenii .ro, ROTLD - desi Guvernul, ca institutie publica, ar trebui sa figureze ca proprietar al domeniului gov.ro - sectiunea respectiva este tinuta la secret. Probabil secretul lui Polichinelle.

Curentul