Warren Buffett va investi 5 miliarde dolari in Goldman Sachs

Data publicarii: 25-09-2008 | International

In cadrul primelor masuri ample de majorare de capital, Goldman Sachs a anuntat ca va primi o infuzie de capital de 5 miliade de dolari din partea firmei Berkshire Hathaway, detinuta de Warren Buffett, potrivit CNN.

Goldman va vinde titluri preferentiale in valoare de 5 miliarde dolari gigantului de asigurari si investitii, care va primi, de asemenea, si mandatul de a cumpara actiuni normale in valoare de 5 miliarde dolari, la un pret de 115 dolari/actiune, a mai precizat marti compania. Berkshire are la dispozitie cinci ani pentru a utiliza aceste mandate.

"Goldman Sachs este o institutie exceptionala", a declarat Buffet. "Are o franciza globala fara egal, o echipa de management care si-a dovedit eficacitatea si capitalul intelectual si financiar pentru a-si continua performantele peste asteptari", a subliniat oficialul.

In plus, Goldman a mai anuntat ca va colecta cel putin 2,5 miliarde dolari prin vanzarea de actiuni normale.

"Aceste investitii ne vor sustine in continuare capitalizarea puternica si nivelul de lichiditate", a declarat directorul executiv Goldman, Lloyd Blankfein.

Masura luata de Goldman Sachs reprezinta primul efort semnificativ de majorare de capital de la inceputul crizei creditelor, in urma cu peste un an.

NewsIn