Prima promotie de Executive MBA romani

Data publicarii: 26-09-2008 | HR/Cariere

71 de manageri si antreprenori romani au primit diplomele de "manageri globali", dupa doi ani de Executive MBA la Asebuss, noteaza Cotidianul.

Majoritatea celor care au invatat, timp de trei ani, cum sa devina manageri in cadrul MBA-ului romano-american Asebuss sunt deja sefi la locurile lor de munca. Companiile de unde vin, multinationale in cele mai multe cazuri, le achita costurile de peste 20.000 de euro ale programului de master. Ele sunt din domenii diverse: Pfizer Romania, BCR, Raiffeisen, Athenee Palace Hilton, Dacia - Renault, KPMG, Ringier Romania sau Coca-Cola Company.

Programul este un parteneriat cu Kennesaw State University din Atlanta, Georgia, unde romanii s-au pregatit timp de o saptamana. "MBA ofera cursantilor cadrul dezvoltarii unui 'networking' valoros si noi oportunitati de business.

In multe situatii, costurile sunt suportate, integral sau partial, de companiile angajatoare, in general vorbim de companii mari multinationale", spune Marius Lumpan, country manager la D&R Consulting, companie de Executive Search. De multe ori, companiile care platesc cursurile prevad in contract si o perioada de trei-cinci ani, in care cei scoliti trebuie sa ramana fideli firmei.

Marcel Duhaneanu, rectorul Asebuss, a declarat ieri, la ceremonia de absolvire a primei generatii de Executive MBA din tara, ca programul de master "a pus accentul pe componenta globala", creand acel "om de afaceri matur, mai adaptabil, capabil sa fie modelat ca un manager global". In plus, ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman, i-a sfatuit pe absolventii imbracati in roba si toca "sa nu se concentreze pe supravietuire", ci sa devina cei mai buni, pentru ca traim pe o piata libera, care nu are mila.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: