Nokia va prezenta un model de telefon cu touch-screen pe 2 octombrie

Data publicarii: 27-09-2008 | IT&C

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va prezenta saptamana viitoare, la Londra, primul model de telefon cu touch-screen (ecran sensibil la atingere), in cadrul unui eveniment la care vor lua parte media si analisti, au declarat pentru Reuters surse din industrie.

Producatorii mai mici de telefoane, precum LG Electronics, Apple si Samsung Electronics, au lansat numeroase modele populare de telefoane cu touch-screen, in ultimii doi ani.

Sursele au spus ca Nokia este gata sa prezinte telefonul, numit codat "Tube", pe 2 octombrie. Un purtator de cuvant al companiei finlandeze a refuzat sa comenteze.

"Telefonul este foarte important. Am asteptat de un an si jumatate ca liderul de piata sa lanseze un produs concurent cu iPhone. Exista numeroase presiuni asupra Nokia", a declarat un analist in cadrul Gartner, Carolina Milanesi.

Nokia a anuntat in iulie ca va lansa primul model de telefon cu touch-screen in acest an, si ca il va comercializa la un pret mai redus fata de modelele concurente ce dispun de aceasta tehnologie, pentru a intra pe o piata cu un volum mai mare.

"Perspectiva de cerere din partea pietelor emergente precum India este buna pentru telefoanele touch-screen mai ieftine", a declarat un analist din cadrul Pohjola Bank, Hannu Rauhala.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: