Raiffeisen International confirma estimarile privind profitul din 2008

Data publicarii: 27-09-2008 | Finante-Banci

Grupul bancar Raiffeisen International a confirmat, vineri, estimarile sale privitoare la profitul din 2008, in ciuda crizei creditelor, potrivit unui comunicat al bancii.

"Pentru 2008, tintim un profit consolidat de aproape 1 miliard euro, datorita unui management al riscurilor eficient, printre altele", a declarat presedintele consiliului administrativ al Raiffeisen International, Herbert Stepic.

Raiffeisen International tinteste o crestere a castigurilor cu 20% pe an, pana in 2010, an in care grupul bancar si-a fixat ca tinta obtinerea unui randament al capitalurilor proprii (ROE) mai mare de 25%.

"Avem o capitalizare solida, cu o rata a capitalului principal de 8,2%,  care, daca adaugam profiturile din prima jumatate a lui 2008, ar putea depasi chiar 9%, aspect care, corelat cu un acces bun la finantare, ne da incredere ca vom rezista in mediul de afaceri dur", estimeaza directorul financiar al Raiffeisen International, Martin Grull.

Guvernatorul bancii centrale a Austriei, Ewald Nowotny, atrasese, miercuri, atentia bancilor austriece sa-si controleze creditarea in crestere rapida, in tarile europene emergente, ca sa reduca riscurile si sa se asigure ca extinderea este sustenabila.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: