Alitalia a acceptat oferta CAI pentru a se salva de la faliment

Data publicarii: 28-09-2008 | International

Compania aeriana Alitalia a acceptat oferta de salvare de la faliment facuta de grupul de investitori CAI, a declarat ministrul italian al muncii, Maurizio Sacconi, pentru cotidianul Il Giornale, relateaza Reuters.

De asemenea, sindicatele pilotilor - ce s-au opus anterior ofertei de preluare - au semnat sambata dimineata contractul in urma caruia va fi pus in aplicare un plan de salvare a companiei.

Dupa 12 ore de negocieri, reprezentantii sindicatului pilotilor au fost de acord cu termenii contractului, iar achizitia se va realiza inainte ca firma sa isi piarda licenta de zbor.

Cele doua sindicate ale insotitorilor de zbor, care nu au semnat inca contractul, au anuntat ca "discutiile au inaintat" si se vor reuni luni pentru noi negocieri.

Reprezentanti ai companiei aeriene germane Lufthansa se intalnisera, vineri, cu sindicalistii Alitalia, in vederea achizitonarii unei participatii, impreuna cu grupul de investitori CAI.

CAI a anuntat ca va extinde termenul limita al ofertei pana pe 15 octombrie. Tranzactia Alitalia s-a intins pe parcursul a 19 luni, timp in care guvernul a incercat sa gaseasca un cumparator pentru pachetul de 49,9% din actiunile companiei, care pierde 2 milioane euro pe zi.

Grupul de investitori retrasese saptamana trecuta oferta inaintata pentru preluarea activelor Alitalia, dupa ce mai multe sindicate s-au opus conditiilor preluarii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: