Bank Leumi are o expunere de 50 milioane dolari pe Washington Mutual

Data publicarii: 28-09-2008 | International

Bank Leumi, cea mai mare banca din Israel dupa valoarea de piata, a facut publica duminica o expunere de aproximativ 50 milioane dolari pe banca americana de economii Washington Mutual (WaMu), intrata in faliment la inceputul saptamanii trecute, relateaza Reuters.

Expunerea Leumi consta in obligatiuni emise de Washington Mutual Bank in valoare de 27 milioane dolari si obligatiuni si valori mobiliare derivate emise de compania-mama a bancii, Washington Mutual Inc.

"In aceasta faza, este greu sa estimam efectele colapsului asupra grupului Leumi, ca rezultat al expunerii mentionate", se arata intr-un comunicat al bancii israeliene.

Washington Mutual Inc a fost inchisa de autoritatile americane, iar activele sale au fost vandute catre JPMorgan Chase & Co pentru 1,9 miliarde dolari, marcand cel mai mare faliment bancar de pe piata americana din istorie.

Leumi, care are afaceri in Statele Unite si in unele tari europene, printre care si Romania, a avut expuneri si in falimentara banca de investitii Lehman Brothers, obtinand in justitie, in 18 septembrie, confiscarea a 105 milioane dolari din fonduri controlate de Lehman in Israel.

Leumi Bank este prezenta si pe piata romaneasca printr-o subsidiara, Bank Leumi Romania, care coordoneaza si o sucursala in Bulgaria.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: