Actiunile Unicredit au fost suspendate la bursa din Milano pentru depreciere excesiva

Data publicarii: 30-09-2008 | International

Titlurile bancii italiene Unicredit au fost suspendate luni de la tranzactionare la bursa din Milano, pentru depreciere excesiva, pe fondul unei caderi generalizate a cotatiilor bursiere ale bancilor in Europa, relateaza Reuters.

Putin dupa ora 14:20, ora Romaniei, actiunile Unicredit pierdusera 8,72% din valoare, pana la 3,025 euro, in timp ce indicele sectorial bancar DJ Stoxx era in scadere cu 6,19%.

Insa ultimul pret la care s-au tranzactionat titlurile Unicredit a fost de 2,9225 euro, in scadere cu 11,81% fata de nivelul de referinta, potrivit datelor publicate de Borsa Italiana.

Scaderea cotatiei Unicredit a survenit dupa ce Merrill Lynch a revizuit in scadere recomandarea de pret pentru actiunea bancii italiene, iar investitorii au intrat in panica.

In ultimele 12 luni, titlurile Unicredit au pierdut 44% din valoare.

In cursul diminetii, in piata au aparut informatii legate de posibila implicare a subsidiarei germane HVB a Unicredit in salvarea Hypo Real Estate Holding AG, care a anuntat luni dimineata ca a ajuns la un acord cu un consortiu de banci, in vederea acordarii unui credit pentru indepartarea presiunilor de refinantare care amenintau activitatea bancii.

Sectorul bancar a fost afectat pe pietele de capital din Europa de anuntul nationalizarii bancii belgiano-olandeze Fortis si a celi britanice B&B, care indica posibilitatea extinderii crizei financiare mondiale.

NewsIn