Calculator automat de carbon in telefonul mobil

Data publicarii: 30-09-2008 | IT&C

Controlarea amprentei de carbon a fiecarei persoane poate deveni simpla precum introducerea unui telefon mobil in buzunar. O companie londoneza a dezvoltat un software pentru telefoanele mobile care folosesc sisteme de pozitionare globala. Acest software functioneaza automat in momentul in care o persoana merge pe jos sau zboara cu avionul si apoi calculeaza impactul acesteia asupra mediului, informeaza The Guardian.

Inventatorii sistemului Carbon Diem pretind ca, folosind GPS-ul pentru masurarea vitezei si tipului de miscare, algoritmul lor poate identifica mijlocul de transport care este folosit. Prin urmare, poate calcula cantitatea de dioxid de carbon emisa in atmosfera in timpul unei calatorii.

Andreas Zachariah, principalul inventator al sistemului, absolvent al Colegiului Regal de Arta din Londra si director executiv al companiei Carbon Hero, a spus despre Carbon Diem ca este primul calculator automat de carbon din lume.

"Vrem sa indemnam oamenii sa faca mici schimbari si sa permita acestor schimbari sa fie observate, inregistrate si chiar impartasite", a spus Zachariah.

Carbon Phone

Software-ul a fost testat in telefoane Nokia si Blackberry, iar testele efectuate in ultimii ani arata ca sistemul s-a dovedit a fi aproape 100% precis in a depista cand oamenii calatoreau cu avionul si trenul intre 65 si 75% sigur cand acestia mergeau cu autobuzul.

Zachariah este de parere ca si companiile ar putea beneficia de acest software, in special cele care vor sa isi reduca emisiile din transport.

Green-Report