Masini de top lansate peste trei zile

Data publicarii: 30-09-2008 | Auto

Un eveniment ce va fi dominat de produse ce vorbesc de la sine despre promisiunea marilor constructori auto de a reduce impactul pe care vehiculele il au asupra mediului inconjurator, dar si despre criza financiara prin care trec producatorii americani, noteaza Gandul. Astfel poate fi rezumat Salonul Auto de la Paris, editia 2008, care debuteaza sambata.

Noutati vor fi destule la Paris, in special in zona masinilor-concept, unde fiecare constructor vrea sa arate de ce va fi in stare pe viitor. Pana la concept-car-uri, insa, publicul are nevoie sa stie cu ce isi poate schimba masinile din dotare.

La standul BMW, prezentarea celei de-a cincea generatii Seria 7 este cea mai importanta premiera. Noul Seria 7, mai elegant ca niciodata, vine cu noi tehnologii, precum Brake Energy Regeneration, managementul inteligent al unitatilor auxilare electrice (compresorul de aer conditionat), materiale ultrausoare, sisteme aerodinamice active sau anvelope cu rezistenta redusa la rulare. Pentru noul 730d (propulsat de un motor diesel in 6 cilindri in linie, de 245 CP) constructorul declara un consum mediu mixt de 7,2 litri/100 km.

BMW Seria 7 ActiveHybrid

O alta noutate de la standul BMW este Seria 3, care vine cu modificari ale designului, imbunatatiri la interior, noi variante de motorizari si un consum de 4,7 litri/100 km. Spre deosebire de Seria 7, noul BMW Seria 3 este disponibil si cu o cutie manuala, functie Auto Start Stop si indicator al treptei de viteza.

La Salonul Auto de la Paris, BMW mai expune, in premiera, BMW 118d Cabriolet si BMW 123d Cabriolet. Tot la Paris va putea fi vazut si conceptul care il prefigureaza pe BMW X1, cel mai mic SUV al constructorului german.

La Mitsubishi, atractia principala va fi Lancer Sportback. Masina preia 3 motorizari de la varianta sedan Mitsubishi Lancer - doua pe benzina (1,5 litri de 109 CP si 1,8 litri de 143 CP) si un turbodiesel 2,0 TDI de 140 CP. Varianta de top a masinii este Sportback Ralliart, care va beneficia de mecanica lui Mitsubishi Lancer EVO X.

Lancer Sportback

La standul Honda, principalele debuturi sunt conceptul Insight, ce anunta revenirea modelelor hibride Honda si noul model Jazz. Conceptul Insight reprezinta inceputul unui nou stadiu al strategiei hibride Honda si standardul primelor trei modele hibride noi ce vor aparea in urmatorii 4 ani. Prin Insight Honda doreste aducerea vehiculelor hibride la un pret accesibil unui numar mai mare de clienti, o strategie sustinuta de dorinta companiei de a reduce cat mai mult nivelul emisiilor de CO2. 

Noul Honda Jazz dispune de un pachet tentant, avand cea mai mare capacitate a portbagajului din segment si un spatiu interior generos. Beneficiile spatiului interior sunt completate de motorizarile i-VTEC, ce ofera performante mai bune, consum redus de combustibil, nivel redus de emisii si performante NVH imbunatatite. Deoarece continua sa depaseasca toate obiectivele de vanzari in Europa, Civic Hybrid a fost restilizat. Masina a beneficiat de modificari de design exterior, ce includ grupurile optice anterioare si posteriaore, bara de protectie - acum mai agresiva, iar jantele de aliaj au un nou design.

Honda Insight

Un stil indraznet si o structura inovatoare. Prin aceste doua caracteristici se remarca noul Citroën C3 Picasso, care va castiga, spera constructorul francez, o cota importanta din piata MPV-urilor, urmand traditia fratilor sai mai mari - C4 Picasso si Grand C4 Picasso.

C3 Picasso vine cu noi motoare, mai performante si mai economice decat cele ale generatiei precedente: doua pe benzina VTi 95 si VTi 120) si doua diesel (HDi 90 si HDi 110 DPFS). Emisiile de CO2 sunt de 125 g/km pentru motorizarea HDi 90.

Renault vine la Salon cu 3 noi premiere: Megane 3 Coupe, un nou Kangoo si un concept ce prefigureaza viitorul Megane Coupe Cabriolet.

Ford il va arata pe noul Kuga 2.5T Individual, cu un motor de top de 2,5 litri turbo si 200 CP si un consum mediu declarat de constructor de 9,9 litri/100 km.

Kia isi face aparitia cu premierele mondiale ale noului crossover urban Soul,  cee'd ISG (Idle Stop&Go), ale con­ceptelor cee'd Hybrid si Soul Hybrid.

Noul crossover urban Kia Soul va fi comercializat incepand cu anul viitor, fiind echipat cu doua propulsoare pe benzina si unul diesel. Transmisie disponibila - atat manuala, cat si automata. Cel mai puternic motor va fi cel de 2.0l benzina, care va dezvolta 142 CP la 6.000 rpm si un cuplu de 186 Nm la 4.600 rpm. Un motor pe benzina, mai mic, de 1.6l, va fi oferit pe toate pietele, in timp ce clientii europeni vor putea sa opteze si pentru un diesel 1.6l cu turbina cu geometrie variabila (VGT).

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: