28% dintre romani s-au indragostit la munca

Data publicarii: 02-10-2008 | HR/Cariere

Aproape 28% dintre angajatii romani chestionati de BestJobs au recunoscut ca au avut o relatie amoroasa la locul de munca. Obligati sa stea mai mult de opt ore pe zi la serviciu, salariatii nu mai au timp liber si "se leaga la cap" cu alti colegi de birou, socializand cu ei si dupa terminarea programului. Multi patroni nu vad cu ochi buni cuplurile infiripate la serviciu, iar persoanele aflate intr-o asemenea situatie risca sa fie concediate. Exista insa si sefi care incurajeaza angajatii sa isi gaseasca "sufletul-pereche" la birou, pentru ca astfel se poate crea o atmosfera mult mai dinamica in cadrul firmei.

Conform unui sondaj desfasurat in perioada 26-29 septembrie, pe site-ul BestJobs.ro, aproape 28% dintre angajatii romani au avut o relatie amoroasa la locul de munca. Dintre cei 2.708 respondenti, mai bine de un sfert au raspuns afirmativ la intrebarea "Ati avut deja o relatie la locul de munca?". Fenomenul este pe deplin explicabil din prisma unui program prelungit, care impiedica desfasurarea unei vieti private normale. Dupa programul de lucru, angajatii nu mai au pur si simplu timp sa dezvolte relatii.


Indragostit de colega

Serviciul a devenit pentru multi un fel de a doua casa, dat fiind ca aici petrec cele mai multe ore pe zi, iar seara nu apuca decat sa se odihneasca. Exista cazuri in care astfel de relatii nu se infiripa neaparat in timpul programului, ci la terminarea acestuia, in conditiile in care colegii ies impreuna si dupa orele de program sa socializeze. Daca unii patroni nu accepta relatiile amoroase intre colegi pe motivul ca eficienta celor implicati sentimental la birou scade si pot merge pana la concedierea celor care se regasesc in astfel de situatii, exista si mari companii care incurajeaza relatiile dintre angajati, chiar si crearea unor legaturi amoroase prin organizarea a numeroase evenimente sau teambuildinguri, care sunt menite sa ii apropie pe membrii unei echipe. In cazul in care angajatii stiu ca nu li se permit relatiile la locul de munca si risca sa fie concediati, renunta sa-si gaseasca perechea la serviciu, dar cum lucrurile interzise sunt cele mai ispititoare, sunt multi care cad prada tentatiei.

Unii patroni sunt insa de parere ca relatiile intre angajatii aceleiasi firme pot crea o atmosfera mult mai dinamica in cadrul firmei. Mai mult, unii patroni cred ca angajatii care sunt implicati sentimental si lucreaza impreuna nu mai au motive sa isi scurteze programul de la birou sau sa lipseasca pentru a se intalni.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: