Peste 45% dintre angajatii romani vor sa-si schimbe jobul

Data publicarii: 02-10-2008 | HR/Cariere

Peste 45% dintre angajatii romani se gandesc sa-si schimbe jobul, pe fondul nemultumirilor cu privire la salariu si al conditilor de munca, in timp ce 30% dintre angajati solicita asistenta psihologica la locul de munca. Acestea sunt doua dintre concluziile studiului despre motivatia si asteptarile salariatilor la locul de munca realizat de Accor Services, unul dintre principalii jucatori pe piata tichetelor de beneficii extrasalariale, impreuna cu institutul de cercetare Ipsos Research.

Dintre romanii care declara ca au in vedere si alte oportunitati de angajare, doar 7% si-au planificat deja plecarea sau isi cauta activ un alt job. In acelasi timp, 58% angajatii romani sunt multumiti de conditiile de munca, scor care situeaza Romania pe penultimul loc in ierarhia tarilor europene.

In ceea ce priveste nivelul de multumire asupra salariului, doar 2% dintre angajatii romani s-au declarat multumiti de salariul pe care il primesc si 24% destul de multumiti, datele mai arata ca 50% nu sunt prea multumiti, in timp ce 23% se declara total nemultumiti.

De asemenea, 43% dintre romani considera ca dedica prea mult timp muncii lor, scorul la acest capitol fiind cel mai ridicat in randul tarilor care au participat la ancheta.

Desi doar un angajat roman din doi este multumit cu privire la recunoasterea implicarii sale in munca, acest scor este superior majoritatii tarilor europene, ale caror scoruri se situeaza intre 38% (Franta) si 50% (Germania).

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: