Google are un nou plan energetic de 4,4 trilioane de dolari

Data publicarii: 03-10-2008 | Mediu

Google, care este probabil cel mai popular motor de cautare pe internet, a anuntat un nou plan energetic pentru Statele Unite (SUA), in valoare de 4,4 trilioane de dolari care va scapa natiunea de combustibilii fosili pana in 2030, informeaza Earth Times.

Planul numit "Energie Curata pana in 2030" a fost publicat online de catre Jeffery Greenblatt, managerul Google pe probleme climatice si energetice, si se bazeaza pe incheierea generatiei electricitatii obtinute din carbune si petrol pana in 2030 si inlocuirii acesteia cu energia eoliana, nucleara si geotermala.

Planul companiei Google implica si reducerea combustibilului din petrol pentru masini cu 40%. De asemenea, necesita investitii mari in capacitatea de transmisie a energiei eoliene si solare in regiunea Great Plains si in desertul din sud-vestul SUA pentru a ajuta la reducerea folosirii combustibilului fosil cu 88% si la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu 95% pana in 2030.

Astfel, se vrea inlocuirea generatiei carbunelui si petrolului cu cea a energiei regenerabile care include 380 de gigawati de energie eoliana, 250 de gigawati de energie solara si 80 de gigawati de energie geotermala.

Planul prevede, totodata, o reducere a consumului de energie cu 33% prin masuri eficiente energetic si dezvoltarea vanzarilor de vehicule hibride cu pana la 90% pana in 2030.

Green Report