Premiile anti-Nobel

Data publicarii: 04-10-2008 | IT&C

O echipa de cercetatori din mai multe state ale lumii a reusit sa obtina premiul cel mare Ig Nobel pentru o descoperire ciudata. Oamenii de stiinta au demonstrat ca bauturile de tip coca-cola au efecte contraceptive, din cauza ca spermatozoizii explodeaza la propriu cand intra in contact cu lichidul.

Nici celelalte descoperiri premiate nu sunt cu nimic mai prejos. Geoffrey Miller din SUA a reusit sa castige premiul pentru economie demonstrand ca dansatoarele exotice castiga mai multi bani in perioadele fertile. In timpul ceremoniei ce a avut loc joi la Universitatea Harvard au fost acordate  premii pentru cele mai trasnite studii:

Nutritie: Massimiliano Zampini si Charles Spence au demonstrat ca mancarea are un gust mai bun atunci cand suna mai bine; de exemplu, chipsurile care "trosnesc" mai tare sunt mai gustoase.

Biologie: Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert si Michel Franc au descoperit ca puricii "purtati" de un  caine pot sari mai mult decat cei de pe o pisica, si, din aceasta cauza, catelul scapa mai repede de paraziti.

Pace: Premiul a revenit elvetienilor, care au adoptat o lege a demnitatii plantelor.

Economie: Geofrey Miller a demonstrat ca dansatoarele exotice castiga mai mult atunci cand sunt in perioada fertila.

Chimie: Sharee Umpierre si Joseph Hill au demonstrat ca bauturile de tip coca-cola sunt bune spermicide.

Fizica: Cercetatorii au aratat matematic ca orice lucru care se poate incurca se va incurca! Ei au luat ca exemplu parul.

Adevarul