Noi victime ale crizei financiare. Bursele din Golful Persic au scazut drastic

Data publicarii: Astazi, 06-10-2008 | International

Pietele bursiere din monarhiile petroliere din Golful Persic au inregistrat duminica o scadere insemnata, pe fondul incertitudinii in privinta crizei financiare mondiale si impactul acesteia in regiune, informeaza AFP. Cu exceptia bursei saudite, celelalte sase burse din Golf s-au redeschis duminica, dupa o pauza de o saptamana care a marcat Aid el-Fitr, sfarsitul Ramadanului.

Indicele bursei din Dubai a pierdut 6,86%, incheind sedinta de duminica la 3.844,27 de puncte, nivelul cel mai scazut din ultimele 18 luni. De la inceputul anului, bursa din Dubai a pierdut 35,2%.

Piata a fost trasa in jos mai ales de sectorul imobiliar, care a pierdut 11,1%. Gigantul imobiliar Emaar a scazut cu 12,3%, cea mai mare pierdere inregistrata in ultimii opt ani.

O alta cauza a scaderilor inregistrate a fost determinata de retragerile de miliarde de dolari ale investitorilor straini.

Si bursa din Kuweit, a doua ca importanta in lumea araba, a scazut cu 3,6% pana la 12.379,00 puncte, ajungand, pentru a doua oara in 2008, sub nivelul la care a inchis anul 2007.

In Qatar, bursa de la Doha a terminat ziua cu o pierdere de 7% (8.664,46 puncte) in timp ce bursa din Oman, Muscat Securities Market, a scazut cu 2,8%.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: