Patriciu: BNR trateaza economia romaneasca de guturai, cand aceasta are ciuma

Data publicarii: 08-10-2008 | Economie

Dinu PatriciuDirectorul general executiv al Rompetrol Dinu Patriciu a declarat la Alma Ata ca BNR trateaza economia romanesca de guturai, cand aceasta are ciuma si ar trebui luate mai multe masuri, Romania fiind deja destul de afectata de criza financiara.

In opinia omului de afaceri, masurile care ar trebui luate vizeaza lucrarile de infrastructura si simplificarea procedurilor administrative, a barierei administrative din calea investitiilor de capital.

"Criza s-a manifestat deja in sectorul imobiliar si pe bursa si probabil ca urmeaza sistemul bancar. Cred ca ar trebui relaxate toate conditiile de creditate. Exista bani pe piata, dar nu sunt in banci. BNR trateaza economia de guturai, cand, de fapt are ciuma", a precizat oficialul Rompetrol.

El a adaugat ca sistemele financiare se vor schimba radical, acum acestea fiind neadaptate la globalizare.

Acesta considera ca o cauza a deprecierii monedei nationale este scoaterea din tara a sumelor investite pe termen scurt, adica speculatiile.

Patriciu a mai declarat ca de la inceputul anului, piata imobiliara a scazut cu 50% si ca acest trend va continua. "Clientul este un sclav intre banci si developerii din piata imobiliara. Preturile medii pe metru patrat trebuie sa scada in Romania", a mai afirmat Patriciu.

NewsIn