Guvernul a infiintat Compania Energetica Nationala

Data publicarii: 09-10-2008 | Economie

Cu mai putin de o luna inaintea inceperii campaniei electorale, Guvernul a avizat pozitiv infiintarea companiei energetice integrate, institutie care va aduce sub aripa Electrica trei producatori importanti de energie: Hidroelectrica si complexurile energetice Turceni si Rovinari, noteaza Gardianul.

"Textul ordonantei este asemanator cu cel al hotararii de guvern propuse in urma cu o saptamana de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si la care ministerele Justitiei si Economiei si Finantelor  au venit cu liste de observatii. Ieri s-a adoptat ordonanta de urgenta sub rezerva includerii observatiilor primite de la ministerele Finantelor si de Justitie", ne-au declarat surse guvernamentale.
Masura luata de liberali la final de mandat a fost calificata de specialisti si politicieni din opozitie ca fiind una iresponsabila, care va da nastere unor serii de proteste si procese. Unul dintre contestatari este Partidul Social Democrat, care ameninta de cateva luni cu motiunea de cenzura in cazul in care Executivul infiinteaza colosul energetic. Pentru ca masura a fost luata pe ultima suta de metri, social-democratii au recunoscut ieri ca sunt legati de maini.

"Este o actiune premeditata a Guvernului Tariceanu, care a asteptat apropierea campaniei electorale pentru a aproba crearea companiei. Asta dovedeste ca in spatele masurii nu sta dorinta guvernantilor pentru ca populatia sa beneficieze de energie accesibila, ci se afla interese oculte", a subliniat Iulian Iancu, deputat PSD, presedinte al Comisiei de Industrii. Pe de alta parte, reprezentantii Partidului Conservator au anuntat ca vor da in judecata Guvernul odata cu publicarea documentului. "E o masura iresponsabila. Ultimul tun inainte de plecarea de la guvernare. In loc sa pregateasca programul energetic de iarna, autoritatile declanseaza restructurari care vor crea probleme in sistem. Imediat ce va aparea legea, o vom ataca in contencios administrativ", a declarat Codrut Seres, fost ministru al economiei.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: