Doar jumatate dintre angajatii romani sunt motivati

Data publicarii: 09-10-2008 | HR/Cariere

Doar 46% dintre romani spun ca se implica la locul de munca si ca motivatia lor este in crestere, in timp ce 8% dintre angajati se declara dezamagiti si spun ca motivatia lor la serviciu este in scadere.

"Numarul angajatilor motivati la locul de munca a scazut anul acesta, fata de anul trecut, cu 3%, totusi, la capitolul implicare, angajatii romani sunt motivati si implicati in munca, la niveluri comparabile cu cei din tarile europene participante la ancheta", spune Philippe Blecon, director general al Accor Services Romania, unul dintre cei mai importanti emitenti de tichete de beneficii extrasalariale.

Potrivit studiului realizat de Accor Services si Institutul de Cercetare Ipsos Research, 7% dintre angajatii romani se considera stresati, in timp ce 3% se implica putin sau deloc in activitatile de serviciu, potrivit studiului despre motivatia si asteptarile salariatilor la locul de munca. Cei mai multumiti de calitatea vietii profesionale sunt angajatii din sistemul bancar si IT & C, in timp ce angajatii din comert sunt cei mai dezamagiti in ceea ce priveste viata profesionala. Femeile sunt mai multumite de calitatea vietii profesionale decat barbatii.

Cei mai nemultumiti de conditiile de lucru si de atmosfera la locul de munca sunt angajatii cu venituri nete sub 500 de lei, in timp ce printre cei multumiti se numara angajatii cu venituri peste 1.500 de lei, care lucreaza in administratia publica locala si in domeniul IT & C. Nivelul de multumire cu privire la conditiile de munca scade fata de 2007, atat in sectorul privat, cat si in cel public. In comparatie cu angajatii din restul tarilor europene, angajatii romani manifesta mai multa nemultumire fata de acest aspect.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: