Barbatii, de la mesterit la manevrat

Data publicarii: 09-10-2008 | Lifestyle

Imblanzirea tehnologiei nu mai inseamna pentru tineri disectia electronicelor, cum simboliza pentru tatii lor, ci manuirea lor cat mai iscusita.

Romanii tineri sunt la fel pasionati de tehnologie ca tatii lor, care au crescut mesterind printre potentiometre, tablouri de circuite electrice si lite depozitate in cutii metalice verzi de bomboane chinezesti. Cu diferenta ca, acum, maiestria nu se mai masoara in descompunerea iPhone-ului, ci in capacitatea de a-i folosi toate aplicatiile, arata studiul "Species. Barbatul tanar - manual de utilizare". Realizata de Discovery in 15 tari, printre care si Romania, cercetarea a intervievat peste 12.000 de tineri cu varste cuprinse intre 25 si 39 de ani (dintre care 1.083 de romani) si in jur de 50 de sociologi, psihologi si jurnalisti.

Produsele digitale au devenit prea complicate pentru ca majoritatea barbatilor sa inteleaga modul lor de functionare. Ei nu mai sunt capabili sa dezasambleze si sa repare dispozitive electronice, astfel ca pasiunea pentru tehnologie a capatat o haina noua: abilitatea de a controla cat mai precis gadgeturile, fie ca este vorba despre interfata unui program de calculator sau meniul unei camere de fotografiat.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: