BlackBerry Storm, un nou concurent pentru iPhone

Data publicarii: 09-10-2008 | IT&C

Blackberry StormProducatorul aparatului BlackBerry, Research in Motion (RIM), a lansat un telefon cu touch-screen, Storm, care reprezinta o serioasa concureaza pentru iPhone-ul de la Apple. RIM este cunoscut pentru telefoanele cu tastaturi mari, destinate celor care vor sa trimita mesaje e-mail. Dupa anuntarea noului model, RIM renunta pentru prima data la tastatura fizica in favoarea unui ecran de mari dimensiuni, ca si cel de la iPhone.

In plus, intregul ecran de la Storm are sub el arcuri, care, cand sunt apasate, ofera un raspuns la nivelul degetelor, fata de ecranul de sticla de la iPhone, considerat de utilizatori incomod, din cauza faptului ca butoanele virtuale nu ofera un raspuns tactil.

Storm va fi disponibil prin intermediul Verizon Wireless, in Statele Unite, si va fi pus in vanzare de Vodafone in Europa. In Romania telefonul va fi disponibil din noiembrie.

BlackBerry Storm are un procesor tactat la 624 Mhz, 128 MB RAM si 1 GB memorie interna, expandabila prin introducerea unui card microSD de maximum 16 GB.

Bateria de 1400 mAh ar trebui sa ofere o autonomie de pana la 15 zile in stand-by si aproximativ cinci ore si treizeci de minute de convorbiri.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: