Bursele americane in picaj. Investitorii nu mai au incredere in nimic

Data publicarii: 10-10-2008 | Bursa

Bursele din Statatele Unite ale Americii au inregistrat o noua zi de scaderi puternice, principalii indici depreciindu-se cu peste 9000 de puncte, cel mai mic nivel din ultimii 5 ani, pe fondul cresterii costului imprumuturilor si a consumului scazut, scrie Bloomberg.

Principalii afectati sunt jucatorii de pe piata auto, energie si asigurari, acestia, potrivit analistilor, putand fi urmatoarele victime ale crizei financiare.

General Motors a scazut cu 31% intr-o singura zi, cea mai mare depreciere din ultimii 58 de ani. XL Capital, una dintre cele mai importante companii de asigurari americane, a scazut cu 54%. Exxon Mobile a consemnat cea mai mare scadere in 21 de ani, urmare a coborarii barilului sub pragul de 90 de dolari. Morgan Stanley, una din bancile care a supravietuit cu bine pana acum, s-a depreciat cu 26%.

"Oamenii si-au pierdut increderea de tot. Avem de-a face cu o comunitate de investitori "atei" in momentul de fata", spune Philip Orlando, directorul unui fond de investitii.

Indicele Standard & Poors 500 s-a depreciat cu 7,6%, pana la 909,92 puncte, extinzand pierderea pe tot anul la 36%. Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 7,3%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 5,5%. Proportia dintre actiunile care au scazut si cele care au crescut a fost de 22/1.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: