Executivii Lehman si-au propus recompense de 100 milioane dolari pentru falimentul firmei

Data publicarii: 12-10-2008 | International

Boardul director al Lehman Brothers a semnat un act prin care accepta compensatii de aproape 100 milioane dolari pentru cinci dintre directorii companiei, la doar cateva zile inainte de delcararea falimentului, scrie The Telegraph.

Conducerea si-a dat consimtamantul pentru o prima de 16,2 milioane dolari pentru Benoit Savoret, sef operational in Europa. Plata a fost garantata de companie, dupa care Savoret, la scurt timp, a renuntat la pozitia sa pentru o functie similara intr-o firma rivala.

Alte 5 milioane de dolari au fost acordate lui Jeremy Isaacs, directorul executiv pe Europa si inca 2 milioane de dolari lui Andy Morton, coordonatorul biroului de venituri si cheltuieli al aceleiasi divizii.

In final, nici unul dintre directorii mentionati nu a mai primit compensatiile, deoarece banca a intrat sub incidenta legii falimentului in urmatoarea zi de la semnarea actului.

Prime substantiale au fost garantate si directorilor din New York. Astfel, Eric Felder, director de venituri in SUA, a primit 41 milioane dolari, iar Jerry Donini, director al diviziei de investitii, 40 milioane dolari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: