Vanzatorii de seifuri, avantajati de criza financiara

Data publicarii: 13-10-2008 | Afaceri

SeifNeincrederea in banci devine pe zi ce trece mai mare, determinand foarte multi oameni sa-si inchida conturile si sa isi puna banii in locuri considerate de ei mai sigure. O alternativa o reprezinta seifurile de valori, comerciantii de astfel de produse raportand cresteri cu pana la 40%, potrivit Reuters.

"Oamenii sunt foarte speriati, se tem sa nu-si piarda economiile si se gandesc la solutii mai sigure de pastrare a banilor. Multi cumpara sau isi retrag monedele din aur si le pun in seifuri personale", spune Hugo Gervaise, manager de vanzari la o firma franceza producatoare de seifuri. 

Desi guvernatorul bancii centrale franceze, Christian Noyer, a spus ca nu exista o tendinta puternica a populatiei de a-si scoate banii din banca, Solon, principalul producator francez de seifuri cu o vechime de peste 90 de ani pe piata, a raportat o crestere cu 40% a vanzarilor dupa colapsul gigantului american Lehman Brothers.

Cererea este puternica atat pentru seifuri mici, de 30 de cm inaltime, cat si pentru seifuri mari, de 1,8 metri, cu o valoare de aproape 13.000 euro. Reprezentantii firmei spun ca nu exista un singur tip de clienti. Sunt atat directori de companii, cat si oameni simpli, inspaimantati de perspectiva de a-si pierde banii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: