Criza financiara globala le-a provocat pierderi uriase magnatilor lumii

Data publicarii: 13-10-2008 | International

Lakshmi MittalCriza financiara globala i-a lovit din plin si pe cei mai bogati cetateni ai planetei. In cazul lor insa, pagubele din conturi se masoara in miliarde de dolari.

Cel mai afectat a fost magnatul indian al otelului, Lakshmi Mittal, care, ca urmare a scaderii valorii actiunilor pe care le detine, si-a vazut averea micsorata cu 27 de miliarde de dolari.

El este urmat de oligarhii rusi, care au inregistrat, in total, pierderi de peste 230 de miliarde de dolari. Averea lui Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, a scazut cu 20 de miliarde de dolari, fiind urmat de Oleg Deripaska, cu 16 miliarde.

Cel mai bogat om de pe planeta, mexicanul Carlos Slim, a carui avere se ridica la peste 60 de miliarde de dolari, a pierdut si el 6,8 miliarde. Nici Bill Gates nu a fost scutit de necazuri: din averea sa au disparut un miliard si jumatate de dolari.

Altii s-au trezit din miliardari milionari. Este cazul britanicului Mike Ashley, proprietarul clubului de forbal Newcastle. Valoarea actiunilor companiei sale a scazut de la 2,5 miliarde de dolari la 800 de milioane de dolari.

O exceptie notabila o constituie Warren Buffet, care a castigat in ultima luna opt miliarde de dolari, devenind astfel cel mai bogat american.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: