Guvernul britanic a nationalizat Royal Bank of Scotland

Data publicarii: 13-10-2008 | Finante-Banci

Royal Bank of Scotland Group Plc a fost nationalizata de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari), iar directorul executiv al bancii, Sir Fred Goodwin, a demisionat, arata Bloomberg.

Guvernul britanic a anuntat luni ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar, anuntat in urma cu o saptamana, conform AFP.

RBS a anuntat luni dimineata ca Fred Goodwin va demisiona si va fi inlocuit de Stephen Hester, directorul British Land, in timp ce presedintele Tom McKillop va renunta la functie anul viitor.

Tot luni s-a anuntat ca Barclays isi va majora capitalul cu 6,5 miliarde lire sterline si va suspenda plata dividendelor, ca parte a planului guvernului de a majora capitalul celor patru mari banci britanice. Oficialii Barclays estimeasza ca vor putea majora capitalul pe cont propriu si ca nu va fi necesar sa apeleze la fondul de 50 miliarde lire sterline oferit de guvern.

Trezoreria urmeaza sa anunte luni detaliile planului de reabilitate a sistemului bancar. Estimarile arata ca HBOS va solicita 12 miliarde lire, insa nu se stie daca Lloyds TSB va lua aceleasi masuri, conform Times Online.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: