Santander va injecta 1,25 miliarde euro in capitalul filialei britanice Abbey

Data publicarii: 13-10-2008 | International

Grupul bancar spaniol Santander a anuntat luni ca va injecta 1 miliard lire sterline (1,25 miliarde euro) in capitalul filialei sale britanice Abbey, masura ce sustine planul propus de guvernul britanic pentru salvarea sectorului bancar, relateaza AFP.

Injectia de capital este "in conformitate cu angajamentul luat in momentul achizitiei Alliance & Leceister", o banca britanica aflata in dificultate, pe care Santander a cumparat-o in iulie si a carei preluare a fost definitivata vineri.

In cadrul acestei achizitii, Santander s-a angajat sa investeasca 1,259 miliarde lire si sa injecteze o suma suplimentara de 1 miliard lire sterline.

De asemenea, Santander a mai confirmat luni ca este in negocieri pentru cumpararea bancii americane Sovereign, in cadrul careia detine deja o participatie de 25%.

Santander "confirma ca negociaza o astfel de achizitie, insa nu s-a ajuns la un acord pentru moment", arata un comunicat al bancii.

Cotidianul american Wall Street Journal a anuntat duminica seara ca Santander este pe punctul de a ajunge la un acord prin care va obtine controlul total asupra bancii americane Sovereign, ce a fost lovita de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: