Tinerii viseaza la independenta financiara si la o ascensiune profesionala rapida

Data publicarii: 14-10-2008 | HR/Cariere

81% dintre tineri sunt interesati de o cariera si lasa la o parte alte perocupari care i-ar relaxa, dar care le-ar impidica ascensiunea profesionala. Conform unui studiu Synovate, care a incercat sa demostreze ca tinerii din ziua de azi nu mai sunt iresponsabili din punct de vedere financiar, cu viziuni idealiste si interesati doar de alcool, tigari. Cercetatorii au aratat ca tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani sunt pragmatici si interesati de situatia lor financiara.

24% dintre respondenti au declarat chiar ca acest aspect ii preocupa foarte mult, iar 87% pun chiar problema carierei si a banilor inaintea preocuparilor legate de relatiile sentimentale. Tinerii insa, nu au atat de multi bani precum si-ar dori. 39% dintre cei care au participat la acest studiu au spus ca isi permit un buget de mai putin de 37 de euro pe saptamana.

Respondentii au mentionat ca isi cheltuie banii pe haine, cumpara cd-urile cantaretilor preferati sau platesc facturi de telefon piperate. In acelasi timp, tinerii isi fac griji asupra viitorului lor si incearca sa isi castige cat mai rapid independenta financiara. 35% cu varste cuprinse intre 22 si 24 de ani nu mai depind de bugetul parintilor, situatie valabila pentru 25% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani si doar pentru 10% dintre tinerii care au intre 18 si 21 de ani.

Tinerii din ziua de astazi viseaza sa se realizeze din punct de vedere profesional, dar nu ignora posibilitatea de a se casatori si a-si forma o familie. Chiar daca pare incredibil, tinerii nu isi pun prietenii pe primul plan. Pentru 35% este mai important partenerul/partenera pe care o au. Doar 20% considera ca cel mai important lucru e sa isi petreaca timpul liber in familie. Studiul este bazat pe o serie de chestionare care au fost prezentate tinerilor din 26 de tari printre care Marea Britanie, Franta, Germania, Rusia, Norvegia, Suedia, Japonia sau Statele Unite.

Curentul