Bancile nu si-au modificat planurile de recrutare la nivel de management

Data publicarii: 14-10-2008 | HR/Cariere

Bancile de pe piata locala cauta middle si top manageri, majoritatea companiilor din acest sector nu si-au modificat strategiile de angajare pentru aceste pozitii, de asemenea, la nivel de specialisti, firmele continua sa gaseasca oamenii de care au nevoie, sustin specialistii in executive search.

"Nu am remarcat nicio schimbare in ceea ce priveste intentiile de angajare pentru pozitiile de management in cadrul bancilor care activeaza pe piata locala. De asemenea, numarul de proiecte de recrutare pentru pozitiile de middle si top management derulate de compania noastra nu s-a diminuat in ultima perioada", spune Loredana Serfezi, general manager al companiei de executive search Ray&Berndtson.

De aceeasi parere este si George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in executive search de pe piata locala. "In prezent, sectorul bancar este unul dintre domeniile unde avem cele mai multe proiecte. Este adevarat ca, in momentul de fata, firmele sunt mult mai atente la ce angajeaza, pentru ca sunt mult mai orientate catre productivitate, dar nu putem vorbi despre o scadere a numarului de solicitari de recrutare pentru pozitiile de top", spune acesta. In opinia lui Alexandru Talmazan, managing partner al firmei de executive search Wrightson, chiar daca unele dintre bancile de pe piata locala sunt in expectativa, totusi, nu vom asista la concedieri in domeniul bancar, cel putin nu in viitorul apropiat.

Potrivit lui George Butunoiu, este posibil sa asistam la disponibilizari, dar nu in sectorul financiar-bancar, cel putin nu in momentul de fata. "Cele mai mari dintre proiectele pe care le-am avut in ultima perioada au fost in domeniul Real estate si in sectorul bancar. Am recrutat country manageri in real estate si, de curand, chiar un director de banca", spune George Butunoiu. Loredana Serfezi spune ca nu doar pozitiile de middle si top management sunt descoperite, ci si cele de specialisti.

"Inca este nevoie de specialisti in mai multe domenii, in continuare este foarte dificil sa gasesti pe piata din Romania un specialist in domeniul tehnic, de exemplu, care sa aiba experienta necesara pentru a-l recomanda pentru un post de top manager", sustine general managerul companiei de executive search Ray&Berndtson.

Potrivit studiului Manpower privind perspectivele angajarii de forta de munca, sectorul bancar ramane unul dintre sectoarele cu cele mai mari intentii de angajare pentru trimestrul patru al acestui an.

Desi previziunea neta de angajare neta a scazut cu zece puncte procentulae fata de trimestrul anterior, angajatorii din acest sector raman printre cei mai optimisti in ceea ce priveste previziunea de angajare pentru acest sfarsit de an, mai arata studiul Manpower.

Business Standard