Filmele si serialele preferate, difuzate in intregime pe YouTube

Data publicarii: 15-10-2008 | Media

YouTube, cel mai cunoscut si cuprinzator site de filmulete din lume, se va extinde. Pe langa filmuletele incarcate de oamenii din lumea intreaga, administratorii site-ului doresc sa difuzeze filme si seriale integrale. Aceasta initiativa va creste profitul companiei semnificativ, deoarece filmele si seriale vor fi intrerupte de reclame, ca la televizor.

YouTube a semnat deja un acord cu CBS, una dintre cele mai cunoscute corporatii media americane, informeaza "Financiarul". Insa, reprezentantii site-ului doresc sa incheie acorduri cu mai multe companii din domeniu. Datorita acordului cu CBS, YouTube va putea transmite seriale de succes precum "Star Trek", "Beverly Hills 90210", "Tanar si nelinistit". Site-ul va fi imbunatatit cu ajutorul formatului "theater". Astfel, serialele si filmele vor putea fi vazute exact ca pe televizor.

Diverse fragmente din filme sau emisiuni exista deja pe YouTube. Companiile media au acceptat sa ruleze pe YouTube fragmente din filme si emisiuni, doar pentru a atrage audienta pe programele sau site-urile proprii. In plus, foarte multe astfel de programe sunt incarcate ilegal de utilizatorii site-ului.

Pana in prezent, specialistii YouTube au testat mai multe variante si tehnologii pentru a transmite filme intregi. Testele au fost facute cu ajutorul HBO, divizie a Time Warner. Numarul estimat al utilizatorilor YouTube este in prezent de 330 milioane.

Nici o companie de publicitate nu a fost lansata pana acum pe un site de filmulete deoarece specialistii de marketing considera ca este nepotrivit ca un brand foarte cunoscut sa apara alaturi de filmulete realizate de neprofesionisti. Cu toate acestea, oficialii Google si YouTube incearca sa convinga specialistii in marketing ca televiziunea se muta pe Internet si ca reclama de pe Internet este la fel de eficienta ca cea din televiziune, iar pretul este mai scazut.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: