Voestalpine amana pentru 2009 investitia de peste 5 miliarde de euro

Data publicarii: 16-10-2008 | Economie

Producatorul austriac de otel Voestalpine si-a anuntat decizia de a amana pana in 2009 investitia de cinci miliarde de euro intr-o noua uzina pe malul marii.

Comunicatul companiei arata ca Voestalpine a luat aceasta hotarare pe fondul ingirjorarilor legate de finantare si cererea pe piata mondiala a otelului. Date fiind conditiile critice de pe pietele financiare si incertitudinea referitoare la evolutia viitoare a economiei globale, acest proiect de extindere este amanat pana in 2009, arata comunicatul companiei.

Totusi, lucrarile pregatitoare pentru noua uzina vor continua. Surse apropiate de procesul de negociere dintre autoritati si producatorul austriac au declarat pentru The Money Channel ca Vpoestalpine va ramane implicat pe piata romaneasca si ca va continua sa cumpere teren pentru atingerea suprafetei optime de amplasare a combinatului.

Ambasadorul Austriei in Romania, Martin Eichtinger declara recent ca producatorul austriac va decide pana in decembrie unde va construi noua fabrica de otel, capabila sa produca 5,5 milioane de tone de otel/an. Pe de alta parte, saptamana trecuta Voestalpine a sugerat ca ar putea sa amane aceasta investitie, a carei destinatie posibila va fi Ucraina, Turcia, Romania sau Bulgaria.

Guvernul Romaniei si compania austriaca au semnat un memorandum de intelegere ce stabileste cadrul de lucru si responsabilitatile mutuale pentru investitia de care ar putea beneficia Romania. Grupul Voestalpine are venituri care depasesc 10 miliarde de euro si peste 40.000 de angajati in intreaga lume, mai mult de jumatate din acest numar, in afara Austriei.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: