In plina criza, bancile german castiga sute de mii de clienti

Data publicarii: 17-10-2008 | Finante-Banci

Bancile germane care activeaza in interiorul tarii si-au imbogatit semnificativ portofoliul de clienti in ciuda faptului ca turbulentele financiare au indus un mare grad de nesiguranta in randul persoanelor cu depozite bancare.

Statisticile oficiale arata ca tot mai multe persoane incep sa considere bancile germane drept locurile cele mai sigure pentru pastrarea banilor, mai ales in ultima luna cand cancelarul Angela Merkel a dat asigurari ca niciun euro depozitat in banci nu se va pierde.

Deutsche Bank, cea mai mare banca financiara a anuntat ca numarul de clienti a crescut cu 200.000 de la inceputul anului, pana aproape de 10 milioane. In ultimele cinci saptamani valoarea depozitelor noi a crescut cu 1 miliard euro.

Analistii spun ca o parte a clientilor vin de pe piata bursiera. Multi investitori si-au lichidat stocurile de actiuni si si-au transferat banii in conturi bancare.

HypoVereinsbank (HVB), unitatea germana a Unicredit, a anuntat ca a castigat mai mult de 400 milioane euro in depozite in ultimele cinci saptamani. Commerzbank, o alta institutie financiara importanta din Germania, si-a marit numarul de clienti in al treilea trimestru cu 183.000, ajungand sa gestioneze depozite de 4,5 miliarde euro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: