Cum se zgarcesc englezii in vremuri de criza

Data publicarii: 17-10-2008 | Finante-Banci

Un studiu comandat de compania britanica de asigurari Norwich Union arata ca foarte multi britanici contribuie cu sume tot mai mici la planurile lor de pensie sau depun tot mai putini bani in conturile bancare.

30% din cei chestionati au admis ca si-au redus drastic valoarea contributiilor si a banilor economisiti din salariu, iar 18% au spus ca au redus platile cu cardul de credit. 13% au declarat ca nu mai platesc facturile la utilitati la timp.

Patru din cinci persoane au recunoscut ca au devenit mult mai chibzuite in cheltuieli in ultimele sase luni. Ei, de asemenea, spera ca prin mici "furtisaguri" vor reusi sa economiseasca in jur de 150 de lire anual.

Printre cele mai intalnite mici ilegalitati comise de britanici cu scopul de a reduce cheltuielile sunt folosirea cardurilor de fidelitate date de diverse magazine, refolosirea cadourilor primite, eliminarea bacsisului din notele de plata, abonarea la pachetul de tigari al prietenului sau colegului de munca, folosirea retelei de internet wireless a vecinului, downloadul de filme sau muzica prin programe gen DC++ sau torrent, furtul de hartie igienica de la munca, atentarea la mancare din frigider a colegului de munca, insusirea unor obiecte din camerele de hotel.
 
Brian Bussel, oficial al Norwich Union crede ca "a recurge la mici trucuri pentru a salva cativa centi este un lucru mult mai putin riscant decat a-ti opri contributia la un fond de pensii", tendinta ingrijoratoare in Marea Britanie in ultima perioada.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: