Persoanele care denigreaza bancile ar putea fi pedepsite penal

Data publicarii: 17-10-2008 | Finante-Banci

Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) au discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, pentru a gasi o solutie de introducere in Codul Penal a faptei de denigrare a unei institutii de credit, noteaza Gardianul. Mai mult, bancherii intentioneaza sa contacteze si Ministerul de Interne in acest sens. "Am discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, care a spus ca ar trebui sa gasim o solutie de introducere, in Codul Penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a avut aceeasi atitudine. Intentionam sa contactam si Ministerul Internelor, pentru a gasi solutii de punere in aplicare a aceastei initiative", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele ARB. In cazul in care se dovedeste ca persoanele care pornesc astfel de zvonuri sunt din sistemul bancar, atunci acestea nu ar mai trebui sa lucreze vreodata in banci, spunea Ghetea. "A denigra o institutie de credit nu este ca si cum ai denigra o fabrica de covrigi sau una de impachetat branza. A transmite informatii neadevarate este un caz foarte grav, pentru ca bancile sunt conectate intre ele si exista riscul ca mai multe dintre acestea sa cada in lant in urma unui anunt fals", a mai spus presedintele ARB. 

Potrivit bancherilor, daca o persoana spune pe blog, sms sau prin orice alt mijloc de comunicare ca o banca este in incapacitate de plata, acest lucru reprezinta denigrare daca afirmatia nu este sustinuta de dovezi.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: