Guvernul olandez injecteaza 10 miliarde euro in ING
Data publicarii: 20-10-2008 | InternationalING Groep NV, cel mai mare grup financiar olandez, va primi 10 miliarde euro (13,4 miliarde dolari) din partea guvernului olandez, dupa ce compania a anuntat anterior ca va afisa primele pierderi trimestriale de la infiintare, arata Bloomberg.
Grupul financiar va vinde guvernului actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut in aceasta seara de ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, de catre presedintele bancii centrale a Olandei, Nout Wellink si de catre directorul executiv al ING, Michel Tilmant.
Tot astazi, Sunday Times anunta ca grupul financiar ING negociaza cu guvernul olandez acordarea unui ajutor de stat estimat la circa 9 miliarde euro.
Televiziunea publica olandeza NOS a informat, de asemenea, ca ING lucreaza la un plan de consolidarea a capitalului sau, proiect despre care duminica s-ar putea afla mai multe informatii.
Reprezentantii ING au refuzat sa comenteze stirile publicate duminica, iar un purtator de cuvant al grupului financiar spusese, sambata, ca ING ia in considerare mai multe variante pentru consolidarea capitalului sau, printre care si cea a banilor de la guvern.
Reprezentantii ministerului olandez de finante si cei ai bancii centrale au refuzat sa comenteze.
In contextul in care guvernele lumii au alocat miliarde intregi din fondurile statului, ca sa contribuie la stabilizarea bancilor locale, guvernul olandez a pus deoparte 20 miliarde euro, pe care sa ii acorde institutiilor financiare.
ING anuntase, vineri, ca ar putea afisa pierderi nete de aproape 500 milioane euro (674 milioane dolari) in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Daca se vor adeveri, acestea vor fi primele pierderi ale grupului, de la infiintarea sa in 1991. Stirea a depreciat actiunile ING pana la un nivel minim al ultimilor 13 ani.
Daca ING va folosi programul guvernamental olandez, atunci va proceda asemanator cu unele banci britanice si suedeze concurente, care au cerut linii de finantare de urgenta de la guvernele lor.
Grupul olandez este prezent si pe piata din Romania, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri