Topul oraselor in care luxul este cel mai ieftin

Data publicarii: 20-10-2008 | Lifestyle

Haute CoutureViata luxoasa, asemenea drogurilor, tutunului sau alcoolului poate da dependenta. Foarte multi oameni care au experimentat o perioada mai lunga sau mai scurta un trai imbelsugat, au reale probleme in a se adapta unei vieti cu limite financiare. Cei mai slabi ajung la forma ultima de abdicare, sinucidere. Altii, cu un psihic echilibrat, se multumesc si cu mai putin. Forbes a realizat un top care poate servi cu succes impatimitilor de lux loviti puternic de criza financiara: orasele in care se poate duce o viata luxoasa cu bani putini.

Metodologia dupa care a fost realizat topul a avut in centru compararea pretului unor produse de lux, precum o camera intr-un hotel de cinci stele sau alimentele considerate extravagante si accesibile doar milionarilor, in mai multe orase recunoscute ca fiind extrem de scumpe.

Potrivit studiului, Parisul este orasul in care amatorii de lux ieftin o pot duce cel mai bine. Spre exemplu, un kilogram de caviar de cea mai buna calitate costa cu 40% mai putin decat in Dubai. Imediat dupa Paris sunt Los Angeles, Tokyo, Dubai, New York, Hong Kong si Londra.

Moscova figureaza drept orasul cel mai scump. Capitala Rusiei este, de altfel, si cel mai scump oras din lume pentru expati potrivit unei cercetari realizate de Mercer si Forbes in urma cu trei luni. Moscova are mai multi miliardari decat orice alt oras din lume. Aici pretul mediu al unei cafele este de 11 dolari.

Moscova

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: