Silvio Berlusconi, inca o victima a crizei financiare

Data publicarii: 20-10-2008 | International

Premierul italian a pierdut deja 2,3 miliarde de dolari din averea sa pe fondul deprecierii actiunilor. Silvio Berlusconi a declarat ca nu va permite "atacuri" speculative asupra bancilor din Italia si ca italienii nu vor pierde "nici macar un euro" in aceasta criza.
 
Piata de capital din Italia a fost una dintre cele mai afectate din Europa de criza financiara care a determinat bancile sa fie din ce in ce mai precaute cand vine vorba de acordarea de credite si care a lasat companiile fara lichiditati. Indicele S&P/MIB a scazut cu 38%, anul acesta, depasind pana si pierderile indicelui american Dow Jones, relateaza "Bloomberg".

Fondurile suverane pun ochii pe Italia

Nu este de mirare ca averea premierului italian Silvio Berlusconi a scazut si ea in ritmul pietei, mai ales ca doua treimi din avutia lui provine din actiunile pe care le detine in cadrul mai multor companii.

In luna martie, cand a fost lansat cel mai recent clasament al bogatilor lumii realizat de revista "Forbes", averea lui Berlusconi era evaluata la 9,4 miliarde de dolari. Scaderea drastica a cotatiilor actiunilor i-au diminuat agoniseala cu 2,3 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, liderul guvernului italian ii indeamna pe investitori sa nu-si vanda actiunile. "Nu vindeti actiunile, colectati dividendele si, in 18-24 de luni, preturile vor fi mult mai aproape de realitate", a declarat el citat de "Bloomberg".

Berlusconi controleaza cea mai mare companie media din Italia, Mediaset, detine holdingul Fininvest, dar si clubul de fotbal AC Milan. Politicianul mai are actiuni la Mediolanum, Mondadori si la cea mai mare banca de investitii italiana, Mediobanca.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: