Bancile din Romania au trecut la majorarea dobanzilor la credite

Data publicarii: 20-10-2008 | Finante-Banci

O buna parte din bancile din Romania a trecut la majorarea dobanzilor la credite. Unicredit Tiriac Bank, Banca Romaneasca, CR Firenze, Banca Comerciala Romana si altele.

Unicredit Tiriac Bsnk si-a modificat dobanda cu o crestere de 3 puncte procentuale pentru creditele imobiliare in Euro si cu 5 puncte procentuale pentru creditele imobiliare in lei. Pentru finantarile contractate pana la 31 decembrie banca acorda dobanzi cu 1 punct procentual mai mici in primele 6 luni ale creditului, sustin reprezentantii Unicredit Tiriac Bank.

O crestere de suta la suta a avut Banca Romaneasca pentru creditele in Euro atat pentru creditele ipotecare cat si pentru cele de nevoi personale cu ipoteca.

Banca Comerciala Romana a marit dobanda cu 1,05-1,25 % pentru creditele in lei iar pentru creditele in Euro, dobanda a ramas la fel. Banca CR Firenze a avut o crestere procentuala mica atat la creditele in euro cat si cele in lei.

"Dobanda a crescut in functie de evolutia pietei cu 1,5% la lei si 1% la euro", a declarat Carmen Popa, director sucursala CR Firenze.

Dobanzile la credite sunt in crestere pe piata romaneasca, pe de o parte din cauza crizei financiare internationale, iar pe de alta parte ca urmare a introducerii noilor norme de creditare ale Bancii Nationale a Romaniei.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: