Campanie agresiva: HSBC cumpara tot spatiul publicitar din New York Magazine

Data publicarii: 20-10-2008 | Media

HSBC, una dintre cele mai mari banci europene, dar si una dintre cele mai puternic afectate institutii financiare de recentele turbulente financiare, a decis sa cumpere intreg spatiul publicitar al editiei din 27 octombrie al cunoscutei reviste americane New York, scrie International Herald Tribune.

Daca hotararea HSBC va fi dusa pana la capat, ar fi cea mai mare investitie publicitara realizata de o companie intr-o singura publicatie. Banca incearca astfel sa isi spele imaginea puternic afectata de pierderile financiare si sa recastige increderea clientilor americani.

Contractul prevede atat cumpararea spatiului publicitar din revista, inclusiv ultima pagina, cat si din varianta online a publicatiei. Banca va fi singurul advertiser al Nymag.com in zilele de luni si marti ale acestei saptamani.

Cumpararea intregului spatiu publicitar din reviste, site-uri sau posturi TV este o practica recenta, companiile incercand astfel sa se impuna pe o piata tot mai concurentiala. In 2005, Target, retailer american, a cumparat toata publicitatea dintr-o editie a ziarului The New Yorker. La fel a procedat ABC in acest an cu TV Guide.

Aceste afaceri sunt primite cu bratele deschide de publisheri in conditiile in care vanzarile revistelor sunt in cadere libera. In Statele Unite publicatiile au inregistrat in trimestrul trei o scadere cu 13% a valorii publicitatii.

Nici HSBC, nici New York Magazine nu au dat detalii despre valoarea afacerii. Analistii o estimeaza la 1,6 milione de dolari pe baza rate-card-ului revistei. Insa in astfel de tranzactii se fac, de regula, importante discounturi.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: