Tipuri de credite de nevoi personale

Data publicarii: 21-10-2008 | Finante-Banci

In ultimii ani, datorita inregistrarii unei cereri importante pentru creditele de nevoi personale, mai multe institutii financiare si-au diversificat gama de astfel de produse oferita clientilor. Pe langa creditele de nevoi personale standard, pentru care nu trebuie mentionat scopul creditului si nu sunt solicitate dovezi ale utilizarii acestuia, au fost lansate credite pentru vacanta, credite pentru pensionari, credite pentru studenti sau credite destinate celor cu profesii liberale. Analistii FinZoom.ro va prezinta in cele ce urmeaza oferta produselor financiare de acest tip.

Pentru cei care isi doresc sa calatoreasca, Alpha Bank ofera creditul Alpha Journey, prin care pot fi imprumutate sume intre 500 si 5.000 EUR pe o perioada cuprinsa intre 6 si 36 de luni. Cei care opteaza pentru un astfel de credit beneficiaza de perioada de gratie de 1 luna, astfel incat rambursarea creditului incepe la intoarcerea din vacanta.
O alta institutie financiara care finanteaza planurile de vacanta este Banca Transilvania, care prin creditul Turistic ofera pana la 3.500 EUR pentru plata excursiilor in tara sau in strainatate.

CEC Bank ofera pensionarilor Creditul Senior, destinat persoanelor varstnice, care pot contracta echivalentul a 2 pensii pentru o perioada de 12 luni. Rambursarea creditului si plata dobanzilor se fac lunar, la data incasarii pensiilor in contul curent. De asemenea, Banca Comerciala Carpatica are in portofoliul de produse creditele Pensionarul, care se adreseaza pensionarilor, banii acordati fiind destinati satisfacerii nevoilor personale ale solicitantului, ale familiei sau ale gospodariei.

Pentru dobandirea unei pregatiri profesionale solide, UniCredit Tiriac Bank, BRD Groupe Societe Generale, Bank of Cyprus Romania si Banca Transilvania ofera sprijin financiar studentilor pentru continuarea studiilor universitare sau postuniversare, atat in tara, cat si in strainatate. Programele de creditare sunt flexibile, putand fi contractate sume intre 1.000 si 10.000 EUR, in functie de programul de studiu ales.

Libra Bank si Banca Comerciala Carpatica si-au dezvoltat produse de creditare pentru cei cu profesii liberale:  medici, juristi, contabili, arhitecti, notari, contabili etc. Cu creditele oferite de Libra Bank clientul poate opta pentru perioade si sume diferite. Astfel, cu creditul Libra Special Profesii Liberale pot fi acordati 15.000 EUR pe 10 ani, cu creditul Libra Special Extensive Profesii Liberale 150.000 EUR pe 25 de ani, iar prin creditul Libra Special Plus Profesii Liberale 30.000 EUR pentru o perioada de 7 ani.

Prin creditul Profi-T acordat de Banca Comerciala Carpatica persoanelor cu profesii liberale pot fi imprumutati 300.000 EUR, pe o perioada de maximum 10 ani inclusiv, pentru creditele garantate cu garantie personala sau pentru maximum 30 ani inclusiv, pentru creditele garantate cu ipoteca asupra imobilului si/sau valori financiare.

Un alt credit existent pe piata financiar-bancara este cel pentru pacienti, oferit de Banca Transilvania. Acest credit se adreseaza doar pacientilor cabinetelor/clinicilor medicale care au cont deschis la Banca Transilvania, iar banii obtinuti vor fi utilizati pentru achitarea tratamentelor medicale. Suma maxima care poate fi contractata este de 5.000 EUR pe o perioada de 5 ani.

Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: