Proprietarul unui fond de investii le mulumeste 'idiotilor' care l-au imbogatit

Data publicarii: 22-10-2008 | Lifestyle

Andrew Lahde, proprietarul fondului de investitii Lahde Capital Management din Los Angeles a decis ca 80 de milioane de dolari facuti inainte de a implini 40 de ani sunt suficienti pentru tot restul vietii. Drept urmare el s-a retras din activitatile financiare nu inainte insa sa le multumeasca intr-un stil aparte colaboratorilor si celor care au investit in compania lui.

"Sunt de-a dreptul bucuros ca pot sa ma separ de idiotii ale caror studii la Yale si Harvard au fost platite de parinti bogati. Acesti oameni, care nu sunt demni de educatia pe care au primit-o, au ajuns in fruntea unor companii prestigioase precum AIG, Lehman Brothers sau in institutii guvernamentale. Dorinta de parvenire a acestora nu a facut decat sa-mi usureze munca de a gasi oameni suficient de stupizi pentru a prelua cealalta parte a tranzactiilor mele. Dumnezeu sa binecuvanteze America!" scrie Lahde in scrisoarea sa de retragere.

Lahde si-a castigat un nume sonor in industria americana de investitii dupa ce, anul trecut, compania pe care o conducea a inregistrat un profit de 866%.

Lahde se declara multumit de averea stransa si declara ca isi propune ca de aici incolo sa repare daunele fizice pricinuite de stresul specific activitatii de pana acum. El recomanda oamenilor de afaceri care au strans suficienti bani sa-si arunce laptopurile si sa isi traiasca viata.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: