Manpower: o recesiune globala va fi greu de evitat

Data publicarii: 22-10-2008 | International

O recesiune globala ar putea fi chiar in fata noastra, iar piata muncii va fi una dintre cele mai sigure victime, a declarat directorul executiv al Manpower, Jeff Jorres, intr-un interviu acordat Reuters.

"Lumea se indreapta tot mai evident spre o recesiune generala. Chiar daca nu toate tarile vor intra in acelasi timp in recesiune, intr-un final este foarte posibil ca toate sa se confrunte cu acest fenomen economic", spune Jorres.

Multi dintre clientii Manpower, una dintre cele mai puternice firme de consultanta in domeniul HR, au anuntat reduceri de personal. Dupa companiile financiare au urmat constructorii de automobile, iar acum si alte sectoare incep sa ia in calcul restructurari ale fortei de munca.

Piata muncii este mult mai mult integrata decat in trecut, iar pietele emergente, precum China, nu sunt imune la criza, in primul rand din cauza importantei covarsitoare a exporturilor pentru economia sa. Potrivit lui Jorres, va trebui sa mai treca unul sau doua trimestre pentru a se putea estima amploarea scaderilor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: