BMW pregateste cheia de acces cu functiile unui card de credit

Data publicarii: 23-10-2008 | Auto

Cheie BMW si card de creditProdusele "multi-task" au ocupat dintotdeauna un loc special in inima celor care urasc lucrurile definite de termeni precum "set" sau "trusa", iar BMW tocmai s-a intrecut pe sine cu noua cheie de acces in habitaclu ce poate indeplini si rolul unui card de credit.

Bijuteria tehnologica, dezvoltata impreuna cu cei de la NXP, se afla deocamdata la stadiul de prototip, insa momentul in care posesorii de BMW vor putea avea asa ceva in buzunare nu este chiar atat de departe.

Ca orisice card de credit, cheia va putea fi folosita pentru a plati aproape orice, de la tichete de parcare pana la cumparaturile din hypermarket.

"Ideea de a integra functia platii electronice intr-o cheie de masina ne permite sa creem un produs ce combina sub acelasi acoperis tehnologia auto si conceptul de lifestyle. In aceste momente colaboram cu NXP pentru a cerceta posibilitatile de transformare a unei chei de masina obisnuite intr-un dispozitiv multifunctional, ce va fi capabil sa indeplineasca functii de acces, plata si alte servicii menite sa usureze viata posesorilor de BMW", a declarat Raymond Freymann, directorul departamentului de cercetare si tehnologie a companiei bavareze.

Deocamdata nu se stie exact cand vom asista la lansarea oficiala a cheii, insa nu ne indoim ca, din acel moment, vor fi rezolvate multe din problemele actuale. Si, evident, vom asista la aparitia catorva probleme noi.

Auto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: