O banca germana cere fostilor manageri sa restituie bonusurile primite

Data publicarii: 24-10-2008 | International

Banca germana IKB a cerut fostilor manageri concediati in 2007, dupa ce primul val al crizei a lovit in plin sistemul financiar german, sa restituie sute de mii de euro, reprezentand bonusuri primite inainte de a-si pierde pozitiile, scrie cotidianul Suddeutsche Zeitung. Aceasta este prima solicitare de acest gen facuta de o banca germana.

Fostul director executiv al IKB, Stefan Ortseifen, a fost somat sa returneze 805.000 euro, bani primiti sub forma de bonusuri, iar alti trei manageri, Volker Doberanzke, Markus Guthoff si Joachim Neupel, inca 500.000 euro.

Un alt manager, care inca lucreaza pentru IKB, a returnat deja 558.000 euro, iar cu un al sasela executiv banca a ajuns de curand la un acord, potrivit cotidianului german. Oficialii institutiei au spus ca bonusurile depindeau de performantele obtinute de manageri in anul fiscal 2006-2007, perioada in care banca a inregistrat pierderi de miliarde de euro, fapt ce a dus-o aproape de faliment la jumatatea lui 2007.

Investitiile gresite au fost cauzate in totalitate de managementul deficitar al celor sase executivi, conform reprezentantilor IKB. Banca a fost salvata de la faliment cu un ajutor de 9 miliarde euro venit din partea statului.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: